Biografi

This page in english

Jette Rosendal Jette Rosendal er uddannet sopran på Det Jyske Musikkonservatorium med diplomeksamen i 2002.

I 2003 blev hun optaget i konservatoriets solistklasse, hvorfra hun debuterede i november 2005. Debutkoncerten bød bl.a. på en uropførelse af Erik Bach's "Spejlet".

I løbet af studietiden har hun studeret hos Dorthe Steengaard, docent Ulla Wang samt docent Frode Stengaard. Hun har desuden i en periode modtaget undervisning af prof. Kirsten Buhl Møller, DKDM.

Hun har deltaget i flere mesterkurser hos anerkendte professorer bl.a. Judith Beckmann, Emma Kirkby, Lars Ulrik Mortensen samt Roger Vignoles, som hun også har studeret hos i London sideløbende med studiet.

Desuden har hun haft et års studieophold i London hos prof. Emma Kirkby, Hazel Wood og Roger Vignoles i 2002-2003.

I 2002 modtog hun Mitra-prisen i Silkeborg.

Jette Rosendal har en omfattende koncertvirksomhed. Hun har været solist med Randers Kammerorkester, Den Jyske Sinfonietta, Århus Bach Selskab, Silkeborgs Nytårsorkester, Århus Amatørsymfoniorkester m.fl. I løbet af studietiden har hun bl.a. været solist i konservatoriets opførelse af Haydns Skabelsen, Mozarts Requiem samt sunget titelrollen i Janacek's Den fiffige lille ræv.

I 2001 var hun solist på Århus Sommeropera med hovedrollen i Erik Bach's opera "Olympias Hævn" - en rolle, som en syngende violinist, der var skrevet specielt til hende.

Hun har fast samarbejde med flere ensembler, blandt andet har hun siden 1994 dannet duo med pianist Maren Marie Tange. Derudover kan nævnes Cantica Consort, Duo med Colin Booth, Duo H.C. Andersen og ROSENDAL - VINDING - ROSENDAL, som eksempler på nogle af de sammenhænge, hun optræder i.

Jette Rosendal har deltaget i The Handel Competition, London 2005, samt Århus Sommeroperas sangkonkurrence for unge sangere 2005.

Jette Rosendal I 2005 har Jette Rosendal udgivet 2 cd'er: "Solen synker - og så vid're" i samarbejde med guitarist Tommy Jervidal (Duo H.C. Andersen). Og cd'en "Jeg sang som fugl fra kviste", som hun har lavet sammen med sin bror Peter Rosendal og bassist Mads Vinding. Desuden er der i foråret 2006 udkommet en live-optagelse fra hendes debutkoncert.

Jette Rosendal er desuden uddannet violinist med diplomeksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1999. Hun er uddannet hos prof. Tutter Givskov. Også som violinist har hun givet talrige koncerter og indspillet N.W. Gades Capriccio på cd på forlaget Classico. Hun var koncertmester i Barokorkestret Ricercare, har deltaget i flere mesterkurser og assisterer fortsat i professionelle orkestre.

Denne tekst som PDF

Admin :: XHTML